Son yıllarda ve özellikle pandemiden sonra kamp yapmak en favori boş zaman faaliyetlerinden biri oldu. Uzun süre evlere kapanan herkes bu ‘yorgunluğu’ üstünden atmak ve ferahlamak için doğada kamp yapmayı tercih ediyor. Türkiye kamp yapmak için oldukça elverişli alanlara sahip.
Tabii kamp için yola çıkmadan önce yapmanız gereken ilk şey nelere ihtiyacınız olduğunu belirlemek ve kamp ekipmanlarını edinmek. Yanınıza alacağınız malzemeler farklılık gösterebilir; ne kadar süre kamp yapacağınız veya nasıl bir yerde kamp yapacağınız gibi etkenler yanınıza alacağınız kamp malzemelerini etkiler. Temel kamp malzemeleri barınma, konaklama uyuma için çadır, mat, kazık seti, çekiç, uyku tulumu, battaniye, yastık, şişme yatak, hava pompası gibi ürünler içeriyor. Yeme-içme için ise termos, metal bardak, odun, çıra, masa örtüsü, saklama kapları, soğutucu, çakmak, kibrit, magnezyum çubuğu, kibrit, tencere, tava, bulaşık süngerleri, spatula gibi ürünler edinmelisiniz.
Kamp yapmadan önce hava koşulları değerlendirmesini mutlaka çok iyi yapmalısınız. Sonbahar kamp yapmak için en uygun mevsimlerden. Bahar ayları dışında kışın daha zorlu geçebilecek olan kamp deneyiminizi yazın da gölge dengesini bularak büyük bir keyife dönüştürebilirsiniz.
Hemington Blog okurları için Türkiye’deki en iyi kamp noktalarını da derledik.
Beş Adalar Camping
Beş Adalar Camping orman içine kurulu, güzel manzaralı işletmelerden biri. Kumluca Korsan Koyu’ndaki alan, hem çadır kampı hem de karavan kampı için oldukça ideal. Kamp alanında ortak kullanımda iki ayrı mutfak, buzdolabı, derin dondurucu gibi ekipmanlar bulunuyor. Burada kendi yemeklerinizi pişirip yiyebilirsiniz. Denize yürüme mesafesinde olan kamp alanında çadırları kurmak için üstü kapalı alanlar mevcut. İşletme içerisinde ayrıca bir adet kafeterya bulunuyor. Burada soğuk ve sıcak içecekler içip tost ve gözleme gibi yiyecekler yiyebilirsiniz.
Lazona Camping
Adrasan kamp alanları içindeki Lazona Camping, hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun. Kendi çadırınızla konaklayabileceğiniz gibi işletme içerisindeki çadırları da kiralayabilmeniz mümkün. Denize yürüme mesafesinde olan kamp alanında duş, tuvalet, çadır alanı içerisinde kolayca ulaşabilecek elektrik ve aydınlatma, wi-fi internet ağı, ortak kullanım mutfak alanı, mutfak ekipmanları, ocak, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi olanaklar bulunuyor. Lazona Camping Antalya ili sınırları içerisinde, eşsiz güzellikteki Adrasan’da, sahile 750 metre yürüme mesafesinde. 24 saat sıcak su olan kamp alanında çamaşır makinası da var.
Adrasan Dere Camping
Portakal ağaçları içerisinde kurulu olan Adrasan Dere Camping, çiçeği burnunda bir çadır kamp alanı. Likra yolu üzerinde olan kamp alanında, duş, wc, ortak mutfak, internet ve ortak kullanım için mutfak ve masa sandalyenin yanı sıra çadırların başında su geçirmez elektrik prizleri bulunmaktadır. Adrasan sahiline yürüme mesafesinde olan kampın anlaşmalı olduğu tekne turları ile Suluada turuna katılabilirsiniz.
Kamp yaparken kolay kırışmama ve ısı düzenleme özelliğine sahip Hemington Activewear Koleksiyonu ile hem şık hem de rahat edin.
Ölüdeniz Doğa Kamp
Fethiye’nin ünlü tatil beldesi Ölüdeniz’de yer alan Ölüdeniz Doğa Kamp’ta aynı zamanda bungalov, apart daire ve ağaç ev de bulunuyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin favori kaçış noktalarından olan Ölüdeniz’e 3 kilometre uzaklıkta olan kamptan plaja eşsiz bir doğa yürüyüşü yapılarak gidiliyor. Kamp alanı, karavan kampı için uygun değil.
Katrancı Tabiat Parkı Kamp Alanı
Fethiye’nin en etkileyici yerlerinden biri olan Katrancı Koyu, hem kamp yapmaya hem de denize girmeye uygun. Turkuaza çalan deniz suyuyla serinlemek isteyebilir, orman içlerine yürüyüş yapıp bu alanlarda kamp yapabilirsiniz. Kamp yerine kendi aracınızla da ulaşabilirsiniz. Kamp alanının olanakları arasında piknik masaları, elektrik, duş, tuvalet, çeşme, buzdolabı kiralama, soyunma kabinleri, restoran, market, kafeterya bulunuyor.