Okula Dönüş Heyecanı
Ders zili çaldı. Uzun bir karantinanın ardından çocuklar nihayet okula güven içinde döndü. Pandemiyle mücadele sırasında karantinadan en çok etkilenen grupların başında çocuklar var. 2020 baharında her şey olması gerektiği gibi gitseydi çocuklar eve kapanmak yerine okula gidecek, birbirleriyle vakit geçirecek, açık havada oynayacak ve özgürce istediklerini yapabilecekti.
Karantinada Geçen Çocukluk
Pandeminin ilk yılında çocukların okuldaki gerçek fiziksel derslerin aksine çevrimiçi derslere geçmesi, arkadaşlarından mahrum kalmaları, ardından kademeli olarak okula gidebilseler bile tüm gün maske takmaları, sosyal mesafeye uymak ve arkadaşlarından, öğretmenlerinden uzak durmak zorunda kalmaları doğal olarak davranışsal ve sosyal gelişim becerilerini etkiledi.
Çocukların diğer çocuklarla geçireceği zaman, büyümenin çok önemli bir parçası. Akranlarla ilişkiler çocukların iş birliği, güven ve paylaşmayı öğrenmelerinin yanı sıra sadece ebeveynlerinden nasıl destek alacaklarını değil, aynı zamanda başkalarına da nasıl destek vereceklerini öğrenmesini sağlar. Covid 19’un can kaybına yol açmaması için alınan önlemler işe yararken aynı zamanda milyonlarca çocuğun sosyal duygusal gelişimini sekteye uğrattı. Ebeveynleri en çok endişelendiren şeyler çocuklarının normal yaşam deneyimlerini kaçırması, ekran önünde çok fazla vakit geçirmesi ve sosyal mesafeli bir dünyada büyümesi oldu.
Psikolojik Olarak Çocuklar Nasıl Etkilendi?
Karantinanın çocuk psikolojisine etkisi hakkında bilgi sahibi olmak bundan sonraki süreçte onları nasıl yönlendireceğinize dair sizlere ipucu verecektir. Karantinanın ardından en yaygın psikososyal etkiler; dikkat dağınıklığı, pandemiden önce okulda öğrendiklerini unutma ve her an bir tehlikeyle karşılaşma kaygısı. Uzmanların ebeveynlere önerisi onlarla mümkün olduğunca fazla zaman geçirmeleri, konuşarak endişelerini öğrenmeleridir.
Uzaktan Eğitim Sosyal Gelişimi Nasıl Etkiler?
Pandemide online eğitime geçilmesi aniden ve zoraki geçilmesi çocuklarda fiziksel iletişim eksikliğine, izole edilmiş hissetmelerine neden oldu. Bunun da ötesinde, karantina sırasında çocuklar daha az fiziksel aktivitede bulundular. İyi yanından bakarsak uzaktan eğitim dijital öğrenim ve iletişim teknolojileri konusunda çocukların farkındalıklarını yükseltti. Ne de olsa bugünün küçükleri yarınımızı şekillendirecek yetişkinler olacak.
Okula Dönüş
Nihayet çocuklar okula rahat bir nefes alarak başladı. Şimdi her şeyden önemli olan karantinanın yarattığı olumsuz duyguları silmek adına onlara cesaret, özgüven ve umut aşılamak. Maskesiz, mesafesiz eğitimde çocukların Covid 19 hijyen kurallarına her zamankinden daha fazla uymaları gerek. Çocukların rol modelleri olarak ebeveynler hijyeni özsaygının olmazsa olmaz bir parçası olarak yansıtmalı.
Temiz olmanın yanında iyi giyinmek de çocukların psikolojini olumlu yönde etkiler. Çocuklar için giysiler yaratıcılığı ve hayal dünyasını besler. Bir çocuğun okuluna şık bir şekilde başlaması etrafında iyi bir intiba bırakacağından sosyalleşmesine de katkıda bulunur. Çocuk bu şekilde daha özgüvenli olur ve karantinada uzaklaştığı okula gitmek için motive olur.
Çocuklar İçin Giyinmek Neden Önemli?
Çocukların günlük yaşamlarında giysilerini seçme özgürlüğüne sahip olmaları kişilik gelişimlerinde son derece önemlidir. Ancak bazen bu durum ebeveynler ve çocuk arasında inatlaşmaya varabilir. Çocuk okula ya da mevsime uygun olmayan bir kıyafeti giymek isteyebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, ailelerin çocuklarına kıyafet seçme-giyme konusunda doğru seçenekler sunmaları ve sabırlı olmalarıdır. Çocuklar için rahat hareket etmek önemlidir. Örneğin küçük çocuklar için dar ve bele oturan, fermuarlı pantolonlar yerine rahat kesimli, beli elastik olan pantolonları tercih edebilir, şıklık katmak için de onları bağcıksız, deri loafer giymeleri konusunda heveslendirebilirsiniz. Çocuk ruhlarını özgürce sergilemeleri için canlı renk ve desenlerde çoraplara dikkatlerini çekebilirsiniz.
Doğal elyaflardan üretilen Hemington Boyswear Koleksiyonu ile çocuklara okulda da şıklık ve konforu bir arada sunabilirsiniz.