Soğuk kış günlerini evde arkadaşlarınızla eğlenerek geçirmeyi sevenlerdenseniz size bu akşamları daha keyifli hale getirecek bir önerimiz var: Misafirlerinize kendi ellerinizle hazırladığınız kokteyllerden ikram etmek. Eğer sizde misafirlerinize lezzetli kokteyller hazırlayarak onları şaşırtmak ve ev partinizi unutulmaz kılmak isterseniz bu listeye mutlaka göz atmalısınız.
Kokteyl hazırlayıp ikram etmeyi seven ve bunu bir hobi olarak yapan kişilerin evinde shaker, ölçek, kokteyl süzgeci, kokteyl tokmağı, kokteyl kaşığı gibi gereçlerden oluşan setler bulunmakta. Siz de en azından bir adet shaker ve kokteyl ölçeğini evinizde bulundurarak hem kokteyl hazırlamayı daha keyifli hale getirebilir hem de misafirlerinizin sizi kokteyl ustası bir barmen olarak görmesini sağlayabilirsiniz. Eğer elinizde bu gereçler yoksa, shaker yerine içinde kolaylıkla kokteyli karıştırabileceğiniz kapaklı bir kavanoz ya da şişe, ölçek yerine de shot bardağı kullanabilirsiniz. Akşamınızı renklendirmek için kokteyllerinizin yanında uygun atıştırmalıklar servis etmeyi ve hareketli müzikler açmayı da unutmayın. Misafirlerinize keyifli akşamlar yaşatabileceğiniz birbirinden lezzetli beş farklı kokteyl tarifini sizin için derledik.
Limonun Alkolle Buluşması: Margarita
1 su bardağı tekila
3/4 su bardağı lime (misket limonu) suyu
3/4 su bardağı portakal likörü
1/4 su bardağı şeker şurubu
Birkaç adet parçalanmış buz
Limon dilimleri
-Lime ya da lime kabuğuyla (lime yoksa limon da olur.) bir bardak kenarını ov. Ardından tuz serpilmiş bir tabağa bardağın limonlu kısmını bastır ve bardak kenarında bir tuz tabakası oluşmasını sağla.
-Tekila, portakal likörü, lime suyu ve şeker şurubunu bir shakera koyup iyice çalkala.
-Kenarı tuzla kaplanmış bardağını parçalanmış buzla doldur.
-Dilersen süslemek için bardağınızın kenarında bir dilim lime kullanabilirsin. İşte buz gibi margaritan hazır!
Eğlencenin Vazgeçilmezi Tekila : Long Island
2 cl portakal likörü triple sec
2 cl cin
2 cl rom
2 cl tekila
2 cl vodka
1 cl taze sıkılmış limon suyu
1 kaşık esmer şeker
Kola
-Shakerı buzla doldur. Kola haricindeki tüm malzemeleri shakera koyup çalkala.
-Yarısına kadar buzla doldurduğun uzun kokteyl bardağına bu karışımı boşalt.
-Bardağın geri kalanını kola ile doldur.
-Yeşil elma dilimleri ya da limon ile servis et.
Fresh Tatların Efsanesi: Mojito
5 cl rom
Yarım lime (misket limonu)
1 çorba kaşığı esmer şeker
10 adet taze nane yaprağı
1/2 su bardağı soda
1/2 su bardağı kırık buz
-Limeyi halka halka dilimle. Nane yapraklarını kullanacağın servis bardağına al. Lime dilimlerini ve esmer şekeri ekle. Nane, lime dilimleri ve esmer şekeri ezerek aromalarının karışmasını sağla. (Bu karıştırma işlemini tahta bir tokmak veya kaşıkla yap. Çünkü metal kaşık asidite oranını bozacaktır.)
-Bardağın yarısını kırık buzlarla doldur. Rom ve soda ekleyip karıştır.
-İçine taze nane ve lime dilimleri ekle. Mojiton servise hazır!
Domates ve Alkolün Buluşması: Bloody Marry
1 shot (45ml) votka
3/4 su bardağı (180 ml) domates suyu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1-2 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
3-5 damla Tabasco sosu
Yarım tatlı kaşığı yeni çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı deniz tuzu (Kereviz tuzu da kullanılabilir)
1 su bardağı parçalanmış buz
1 sap kereviz
1-2 adet yeşil zeytin dolması
Limon
-Buzla doldurduğun bir shakera limon suyu, Worcestershire, Tabasco, votka, domates suyu, karabiber ve deniz tuzunu koyarak kuvvetlice çalkala.
-Buzla doldurduğun kokteyl bardağına bu karışımı süzerek aktar.
-Kokteyli kürdan kullanarak kereviz ve zeytin dolmalarıyla süsle. Ayrıca süsleme için maydanoz veya limon dilimleri de kullanabilirsin.
Vodka’nın En Güzel Hali: Cosmopolitan
4 cl vodka
1,5 cl portakal likörü
3 cl yaban mersini suyu
1,5 cl taze sıkılmış lime (misket limonu) suyu
3-4 adet buz
Süslemek için 1 adet portakal kabuğu
-Tüm malzemeleri içi buz dolu olan shakera döküp iyice çalkala.
-Bir martini bardağına içeceği süz.
-Bardağı portakal kabuğunu inceden soyup bir köşesine koyarak süsle. (Ancak bu içki servis edilirken sık sık yapılan bir hata var. O hata da içine vişne atarak sunmak. Yaygın olarak yapılan bu hata içkinin asıl vereceği hafif ekşiyi ortadan kaldırıyor ve şekerli bir kıvama çeviriyor.)