Sıcak yaz günleri tüm hızıyla devam ederken hem bizi serinletecek hem de kilo aldırmayacak lezzetlerin peşine düştük. Birazdan okuyacağın sağlıklı tariflerin hepsinin yapımı son derece kolay ve keyifli. Hem seni serinletecek hem de yedikten sonra pişmanlık duymana sebep olmayacak dondurma önerilerimizi en kısa zamanda denemeni öneririz! Ön hazırlık olarak tek yapman gereken küçük parçalar halinde kesilmiş birkaç çeşit meyveyi buzluğunda dondurman. Evinde bir rondo veya blender olması halinde birbirinden kolay ve sağlıklı tariflerimizle kendini serinletmen düşündüğünden daha çok kolay olacak.
Şeftalili Dondurma
Malzemeler: 2 adet olgun şeftali, 3 yemek kaşığı bal, 1 kaşık taze limon suyu, yarım kase yoğurt
Öncelikle işe iki adet olgun şeftaliyi küçük parçalar halinde kesip buzluğa atarak başla. Daha sonra donmuş şeftali, üç yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı taze limon suyu ve yarım kase yoğurdu dondurma kıvamına gelene kadar bir rondodan ya da blenderdan geçir. İşte şekersiz, soğuk ve sağlıklı dondurman hazır! Dondurmanı hiç vakit kaybetmeden yiyebilir ya da daha sert olmasını istiyorsan küçük kaplara koyarak bir süre daha buzlukta beklettikten sonra tüketebilirsin.
Muzlu ve Fıstık Ezmeli Dondurma
Malzemeler: 2 adet olgun muz, 2 yemek kaşığı badem sütü, 1 kaşık fıstık ezmesi, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 kaşık parça çikolata, 1 kaşık küçük parçalara ayrılmış badem
Muzları küçük dilimler haline getirip bir poşetin içine koyarak buzlukta dondurman gerekiyor. Ardından donmuş muzları badem sütü ile birlikte rondodan geçirmelisin. Daha sonra karışıma fıstık ezmesi ve tarçını ekle ve tekrar karıştır. Hazırladığın karışımı kaplara koyarak 1 saat kadar buzlukta beklet. Yemeden önce dondurmanın üstüne badem ve çikolata parçalarını ekle.
Çilekli Şekersiz Dondurma
Malzemeler: 1 kase çilek, 1 adet muz, çeyrek kase süt.
Dilimler halinde kesildikten sonra dondurulmuş muz ve çilek parçacıklarını süt ile birlikte rondodan veya blenderdan geçir. Karışımı bir saat kadar buzlukta tut. Yapımı son derece kolay şekersiz dondurman hazır!
Vişneli Sağlıklı Dondurma
Malzemeler: 2 kase donmuş (çekirdeksiz!) vişne, 1 kase yoğurt, 1 çay kaşığı vanilya özütü, 2 yemek kaşığı bal.
Donmuş vişneleri ve yoğurdun yarısını vanilya özütü ile birlikte blenderdan (veya rondodan) geçir. Karışımı fazla derin olmayan, bir fırın kabına koy. Kasede kalan yoğurdun diğer yarısına balı ekle ve karıştır. Ballı karışımı vişneli karışımın üstüne ekle ve dört saat kadar buzlukta beklet. Şık bir görünüm elde etmek istersen dondurmanı küpler halinde keserek servis edebilirsin.
Karpuzlu Dondurma
Malzemeler: 2 kase çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde kesilip dondurulmuş karpuz, yarım kase yoğurt, 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı bal.
Karpuzun ve yoğurdun yarısını rondodan geçir ve karışımı sığ bir kaba dök. Daha sonra malzemelerin geri kalanını ekleyerek aynı işlemi tekrarla. İkinci grup karışımı ilk grup ile birleştir ve karıştır. Hazırladığın dondurmayı 3 saat kadar buzlukta beklet. Daha uzun süre bekletmen halinde dondurman çok sertleşebilir ve servis etmen zorlaşabilir. Böyle bir durumda bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra dondurmanı servis edebilirsin.
Yukarıdaki paylaştığımız tarifleri sevdiğin meyveler ve lezzetlerle çeşitlendirmek tamamen senin yaratıcılığına kalmış. Sağlıklı, kolay ve lezzetli tariflerimizle sana keyifli bir yaz diliyoruz 🙂