Hayatı yaşama biçimimiz anne ve babalarımızınkinden çok farklı. Onlar risk almayı doğru bulmaz ve herkesin para kazanmayı garantileyen üniversitelerde ve bölümlerde okumasını desteklerken bizler kariyerlerimizi en güzel ve parlak noktasında bırakıp hayal ettiğimiz hayatı ‘en azından denemeye’ çekinmiyoruz. Bizce çok da iyi yapıyoruz çünkü tek bir yaşamımız var ve bu yaşam her zaman en garantici tercihlerle sürdürülemeyecek kadar kıymetli.
Son yıllarda kadın ya da erkek fark etmeksizin, işlerinden istifa edip bir gecede kendilerini yazdırdıkları bir akademi var: Mutfak Sanatları Akademisi!
Profesyonel Aşçılık Eğitimleri
-MSA bünyesinde Profesyonel Aşçılık, Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, Chef&Owner ve ProChef adı altında süreleri ve koşulları değişen dört farklı aşçılık eğitim veriliyor.
Bu uzun dönemli aşçılık eğitiminde neler öğrenilmiyor ki? Menü planlamaktan maliyet hesaplamaya, vejetaryen mutfağından av etlerinin pişirilme tekniklerine kadar bir aşçının bilmesi gereken her türlü detay aylarca süren eğitimlerde en ince ayrıntısına kadar öğretiliyor. Eğitimleri tamamlayan öğrenciler dünyanın en büyük mesleki eğitim akreditasyon kurumu olan City & Guilds’in uluslararası diplomasını almaya hak kazanıyorlar. Ayrıca isteyenler MSA’ nın anlaşmalı olduğu ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana’ d ileri seviye eğitimlere katılmaya hak kazanıyorlar.
–
Pasta ve Ekmekçilik
alanında da Uzun Dönem, Chef&Owner, Pasta Süsleme Teknikleri gibi farklı eğitimler veriliyor ve bu eğitimleri tamamlayan kişiler profesyonel anlamda pasta, kek, kurabiye, tatlı, ekmek ve çikolata üretimi yapabilecek duruma geliyorlar.
–
Profesyonel Barista Eğitimi
ise kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler için oluşturulmuş; türk kahvesinden espressoya, kahve makinelerinden kahve ve yiyecek eşleştirmeye kadar birçok detaylı bilgi veren bir eğitim. Profesyonel anlamda bu işi yapmayacak olsalar bile kahve severlerin çok severek böyle bir eğitim almak isteyeceklerine eminiz!
–
Profesyonel Barmenlik ve Miksoloji Eğitimi
’ nde ise bar ekipmanlarının kullanımı, her türlü alkollü-alkolsüz kokteyl yapımı, içki çeşitleri, bardak süslemeleri gibi konularda eğitim veriliyor.
Dönemsel Eğitimler
Bu işi profesyonel olarak yapmak isteyip istemediğinden emin olmayan ya da yemek pişirmeyi sevip kendisini daha da geliştirmek isteyenler için ise dönemsel eğitim olanakları sunan MSA’ da örneğin ‘Mutfakta 8 Hafta’ isimli eğitim ile bıçak kullanımından, et pişirme tekniklerine, sosların yapımından deniz ürünlerine kadar pek çok gıdanın pişirilmesi hakkında detaylı eğitim alınabiliyor. Bu tarz dönemsel eğitimler ekmek yapımı, pastacılık ve benzeri alanlarda da düzenleniyor.
En sevdiklerimiz: Workshoplar
İşte bizim katılmaktan en çok keyif aldığımız, ayağımızın mutfağa yavaş yavaş alışmasını sağlayan ve gözümüzü korkutmadan deneyimimizi arttıran eğitimler ise birkaç saatlik ya da günlük workshoplar!
MSA’ da sushi yapımı, makarna, raw food, esspresso, et pişirme teknikleri, şarküteri; hamburger menüleri, ramazan pidesi bizim şimdilik aklımıza gelen ve ağzımızı sulandıran kısa eğitimlerden sadece birkaç tanesi. Bu workshoplara arkadaşlarınla ya da iş yerindeki ekibinle katılabilir, sevdiklerine hediye edebilir ya da tek başına katılıp ilgi duyduğun bir yiyecek ve içecek konusunda bilgini arttırıp evine gelen misafirlerine hava atabilirsin 🙂
Tüm workshopları ve eğitim programlarını incelemek için: https://msa.com.tr/
Bu da yazımızda ilginizi çekebilir; “Çölün Ortasında Vaha Deneyimi”