Bazen çok şık giyiniriz ancak bir kalıp hatası, biraz fazla uzun paçalar ya da üstümüze tam oturmayan bir ceket tüm şıklığımızı bozar. Sen de stilin konusunda böyle bir başarısızlığa fırsat vermek istemiyorsan bu konuda birkaç önemli ipucunu öğrenmen yeterli olacaktır. Gömleğinin omuz dikişi nerede bitmeli, pantolonunun ideal boyu ne olmalı, hırka seçiminde nerelere dikkat edilmeli, kravatının uzunluğunu nasıl ayarlamalısın? Tüm bu soruların cevaplarını bu yazımızda bulacaksın.
Pantolon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
-Eğer uzun boylu bir erkeksen ve klasik kumaş pantolon giyiyorsan pantolonunun paçası tam veya yarım molalı olabilir. (Mola terimi tekstilde pantolonun paça kısmındaki dökümü ifade eder). Tam molalı bir pantolonun paça boyu arkadan bakıldığında ayakkabı topuğunun hemen üstünde bitecek şekilde ayarlanmalıdır. Yarım molalı pantolonlar ise ayakkabının yarısında bitecek uzunlukta olmalıdır. Pantolon boylarını bu şekilde ayarlarsan aynı pantolonu hem kalın hem de alçak topuklu ayakkabılarla boy sorunu yaşamadan giyebilirsin. Son zamanlarda moda olan hafif dar paça pantolonları giymeyi sen de seviyorsan, bu pantolonlarının paça boyunu ayakkabının biraz üstünde bitecek şekilde ayarlamalısın. Tabi bu tarz pantolonların da fazla dar ve kısa olanlarının hiç de şık gözükmediğini belirtmeliyiz! Sofistike bir görünüm yakalamak istiyorsan, dizden aşağısı hafif darlaşarak inen modelleri tercih edebilirsin.
-Klasik pantolonların paça genişliği (ütü çizgisinden katlayıp ölçebilirsin) 21 cm, dar paçalı pantolonlarınki ise 19-20 cm civarında olmalıdır. Satın aldığın pantolon bu ölçülerin dışında ise üşenmeyip en yakın terzinin yolunu tutmanı tavsiye ediyoruz. Sonuçta şık ve stil sahibi bir erkek olmak biraz emek gerektiren bir iş:)
-Spor ya da klasik, hiçbir pantolonun ayakkabının altına girecek kadar uzun olmamasına ve şalvar gibi fazla bol gözükmemesine dikkat etmelisin.
Vücudumuza Göre Nasıl Ceket Seçmeliyiz?
-Ceketinin tam olarak vücuduna oturduğunu, omuz dikişinin omzunla aynı hizada olmasından anlarsın. Ayrıca kol ve omuz arasında herhangi bir katlanma ve pot olmamasına da özen göstermelisin.
-Bedenine ideal olarak uyan boyda bir ceketin alttan ikinci düğmesinin göbek deliğinin biraz üstünde kalması gerekir.
-Çoğunlukla erkekler ceket kol boyunun kısa olmasında çekiniyor ve kol boyunu olması gerekenden uzun tutuyorlar. Ancak bu durum da, en az kısa kol boyu kadar kötü bir görünüm yaratıyor. Ceketinin kol boyu, kolların yandayken tam bileğini kapatacak şekilde olmalıdır ve hareketlerini kısıtlamamalıdır.
-Ceketinin yakası, içine giydiğin gömleğin yakası 2 cm kadar gözükecek yükseklikte olmalıdır.
Kaban ve Pardösü Seçiminde Püf Noktalar Nelerdir?
-Dış giyimin kol boyu, bileğini 2.5 cm geçecek uzunlukta olmalıdır ve içine giydiğin kıyafetin kolu dışarıdan gözükmemelidir.
-Omuz dikişi omzunla aynı hizada olmalıdır.
-Dış giyimin bedenine tam oturmalı, ne fazla bol ne de dar olmalıdır. Bir kaban ya da pardösü alışverişi yaparken, içine giymeyi planladığın kıyafetlerin kalınlığını da dikkate almalısın.
Gömlek Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
-Gömleğinin yakası boynunu sıkmamalı ve başını sağa sola döndürdüğünde boynunla birlikte dönmemeli.
-Elini cebine soktuğunda gömleğinin manşeti 2.5 cm’den daha yukarı çıkmamalıdır.
-Gömleğinin kol boyu, avucunun başladığı yerde bitmelidir. Saatinin yukarısında olmamalı, aksine onu kapatacak boyda olmalıdır.
-Omuz dikişi senin omuz kemiğin ile aynı hizada olmalıdır.
Tarzı gömleklerinizin yakasıyla yakalayın, yaka çeşitlerini öğrenmek için tıklayın!
Kravat Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?
-Kravatını ucu kemer tokana değecek uzunlukta olmalıdır.
-Kravatının düğümü gömleğinin yakasını sıkmamalı, yakanın tam altında konumlanmalıdır.
Yukarıdaki kuralları dikkate alarak giysi dolabını gözden geçirmeni öneririz. Dolabında bedenine tam olarak oturmayan ve birkaç kısa terzi ziyareti ile uygun hale getirebileceğin kıyafetlerin mutlaka vardır. Bazı kıyafetlerini uygun ölçülere uyarlaman ve yeni kıyafet alışverişlerinde de yukarıda paylaştığımız kuralları dikkate alman, zevkli stiline çok olumlu bir katkı sağlayacaktır.
Kıyafetlerinize stil katacak kravatları görmek için tıklayın!
3 yorumlar
[…] Kusursuz giyinmenin altın kurallarını keşfetmek için ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz […]
[…] Mükemmel giyinmenin kurallarını sizler için derledik! […]
[…] Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Kusursuz Giyinmenin Altın Kuralları […]
Yorumlara kapalıdır.