Erkek giyim tasarımcısı ve perakendeci Sid Mashburn bir keresinde gömleklere atıf yaparak “Erkeklerin çok fazla seçeneğe ihtiyacı yok” demişti ve şöyle devam etmişti: “Sadece doğru seçime ihtiyaçları var!” Ne kadar doğru değil mi? Erkekler için gömlek yakası bu anlamda gerçekten önemli bir yer tutuyor. Az seçenekten biri olan gömlek ile tarzınızın ve şıklığınızın altını şık bir yaka seçimi ile çizebilirsiniz. Kravatlı mı yoksa kravatsız mı? Yüz şeklime uyacak mı uymayacak mı? diye uzun süre düşündüğünüzü tahmin edebiliyoruz. Bugün Hemington ürünlerinde de günümüz trendlerinin en iyi şekilde uyarlanmış yaka stillerine rastlamak mümkün. Yaka çeşitlerinden hangisi sizin tarzınıza daha uygunsa seçim sizin!
Küba yaka
Kökeni, 1950’lerde Hawaii ve Havana’nın tropikal iklimlerine dayanan Küba yaka adeta, havadarlığın ve rahatlığın kanıtı. İlk versiyonlarındaki suni ipek kumaşlarda; özellikle palmiye ağacı veya ananas baskıları gibi desenler bulunmaktaydı. Yazın ofiste kullanabileceğiniz bu tarz son dönemlerin en popüler tercihlerinden biri.
Forma yaka
1930’larda Windsor Dükü tarafından popüler hale getirildi ve Windsor kravat düğümü ile kullanılmak için yaratıldı. Halen resmi iş üniformaları içinde klasik olmayı sürdürüyor. Örgü kazak altında da oldukça tercih ediliyor.
Düğmeli aşağı yaka
19 yüzyıl polo oyuncuları, oyun sırasında hareket etmelerini önlemek için yakalarını sabitleyecek bir öneri getirdi ve yakalar düğmelendi. O zamandan beri erkek giyiminde zımba haline gelen Oxford gömleklerinin çoğu tarzı bu şekilde üretiliyor. Oval yüz ve uzun, ince boyunlarda harika göründüğü belirtiliyor.
İleri nokta yaka
Bu tarz; Martin Scorsese’in Casino’sundaki Robert de Niro ve Joe Pesci’de görülen abartılı karakterlerin gömlek seçimiyle açıklanabilir. Bu günlerde halen kült bir yaka denilebilir.
Tırnaklı yaka
Windsor Dükü’nden Mod’lara ve Skyfall’da Daniel Craig’in Bond’una kadar herkesin gözdesi… Kullanıcılarının ‘sağlam’ görünmesini sağlıyor. Belki de ilk tercih ettiğiniz yaka değil ancak biraz öne çıkmak isteyip istemediğinizi gözden geçirmek isteyeceğiniz bir tarz.
Kulüp yaka
Eton Koleji’ndeki genç Türkler, kendilerini sürüden ayırmanın stilistik bir yolunu buldular; yakalarının köşelerini yuvarladılar ve bu Eton veya kulüp yakasını yarattılar. Stil podyumlara yayıldı ve Başbakanların, tesisatçıların dahi istediği bir ayrım işareti olmaya devam ediyor.
1 yorum
[…] Tarzı gömleklerinizin yakasıyla yakalayın, yaka çeşitlerini öğrenmek için tıklayın! […]
Yorumlara kapalıdır.