HER ŞEHİRLİ ERKEĞİN BİLMESİ GEREKEN 5 KOKTEYL TARİFİ

2 Haziran 2017
Kokteyl Tarifleri

Evinin terasında güneşin batışını izlerken ya da haftasonu ev partinde arkadaşlarınla eğlenirken kendi ellerinle yaptığın kokteylleri içmenin ve ikram etmenin keyfi paha biçilemez. Özellikle bahar ve yaz aylarında havalı bir ev sahibi olmak ve kokteyllerinle misafirlerinin aklını başından almak istiyorsan bu listeye mutlaka göz atmalısın. Kokteyl hazırlamayı ve ikram etmeyi seven ve bunu adeta bir hobi gibi yapan kişilerin evinde shaker, ölçek, kokteyl kaşığı, kokteyl süzgeci, kokteyl tokmağı ve benzeri çok çeşitli gereçleri var. Sana tavsiyemiz en azından bir adet shaker ve kokteyl ölçeğini evinde bulundurman. Böylece hem kokteyl hazırlama işini daha keyifli hale getirebilir hem de misafirlerinin gözünde kokteyl ustası bir barmen imajı çizebilirsinJ Özellikle son yıllarda moda olan bakır rengi shaker ve benzeri kokteyl gereçleri evlerdeki bar köşelerine gerçekten çok yakışıyor. Eğer elinde bu gereçler yoksa, shaker yerine kapağını kapatabileceğin ve içinde kokteylini karıştırabileceğin bir kavanoz ya da şişe, ölçek yerine de shot bardağı kullanabilirsin.

Aşağıda senin için derlediğimiz basit , kolay uygulanabilir ve herkesin bilmesi gereken beş farklı kokteyl tarifi ile misafirlerine keyifli bir gün yaşatacağını garanti ediyoruz. Zaman içinde bu tariflere kendi zevkine göre yorumunu katarak lezzetlerini arttırabileceğine emin olabilirsin.

 

En hafif ve serinletici kokteyllerden: Gin Fizz

2 ölçek cin

1 ölçek taze sıkılmış limon suyu

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

5 ölçek soda

5-6 adet buz küpü

-Cin, limon suyu, şeker ve 2-3 küp buzu shakera koyup şeker eriyene kadar çalkala

-Dar ve uzun bir kokteyl bardağının ağız kısmını önce limonla ıslat sonra da bardağı içinde şeker olan bir tabağa bardağın ağız kısmı aşağıda olacak şekilde oturt.

-Bardağa dikkatlice 2-3 küp buz koy, üstüne shakerdaki karışımı boşalt

-Bardağın geri kalanını soda ile doldur, Gin Fizz kokteylin hazır!

Kokteyl

 

Gelmiş geçmiş en çok sevilen kokteyl: Mojito

1 ölçek rom

Yarım lime (misket limonu)

1 tatlı kaşığı şeker

7-8 yaprak nane

12-15 küp buz

Soda

 

-Mojitoyu servis edeceğin bardağa dört parçaya böldüğün misket limonunu, nane yapraklarını ve şekeri koy, çok bastırmadan ez (Fazla kuvvet uygulayarak ezersen limonun acı beyaz kısımları da ezilir ve içeceğin tadını acılaştırır).

-Karışıma bir ölçek romu kat

-Buzları temiz bir poşet ya da mutfak bezinin içinde kır, kırılan buzların yarısını bardağa koy.

-Bardağın geri kalanının soda iel doldur

-Mojitonu lime dilimleri ve nane ile süsle

Kokteyl

 

Kadınların ve meyveli tadları sevenlerin favorisi: French Martini

-Martini bardağı (kokteyli hazırlarken bardağı buzla doldurarak soğut)

50 ml vodka

15 ml ahududu likörü

60 ml ananas suyu

-Sırayla vodka, ahududu likörü ve ananas suyunu shakera koy.

-Shakerı buzla doldur ve çalkala

-Karışımı bir süzgeç  yardımıyla süzerek önceden soğuttuğun martini bardağına boşalt.

Kokteyl

 

İdeal parti kokteyli: Rom ve Şampanya Kokteyli

50 ml bacardi gold rom

15 ml lime suyu

1 çay kaşığı bal

-Tüm malzemeleri sırayla koy ve kaşık yardımı ile karıştır.

-Karışımın üstüne buz ekle ve tekrar kaşık yardımı ile karışıtır.

-Kokteylini ikram edeceğin bardağın içini buzla doldur, karışımı süzerek bardağa koy.

–Son olarak bardağın geri kalanını soğutulmuş şampanya ile doldur.

Kokteyl

 

Viski severlerin vazgeçilmezi: Old Fashioned

1 çay kaşığı şeker

4 damla aromatik bitter

50 ml iskoç viskisi

Portakala kabuğu

Buz küpleri

-Şeker, bitter ve az miktarda viskiyi içeceği servis edeceğin bardağa koy, şeker eriyene kadar karışıtır.

-Karışıma bir küp buz biraz daha viski ekleyerek karıştır. Sonra tekrar bir küp buz biraz daha viski ekle, bu işlemi bardak dolana ve 50 ml viskinin tamamını bardağa dökene kadar tekrar et. (Buzları ve viskinin tamamını aynı anda koymayıp yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaktaki  amacımız içeceği yavaş yavaş seyreltmek ve soğutmak. Kokteylini çok fazla seyreltmemeye dikkat etmelisin)

-Portakalın beş cm uzunluğunda kabuğunu soy, içeceğinin üstünde kabuğu uzunlamasına hafifçe katla, böylece içkine hafif bir protakal çeşnisi katmış olacaksın. Son olarak kabuğu spiral şeklinde kıvırıp bardağının en üstüne koy.

Bunlar da ilginizi çekebilir